https://www.disko-cc.nl/nl/reinigingsproducten/biljet-en-munt-apparatuur
Registreer
u als klant
Inloggen
voor bedrijven
Inloggen
voor partners
Winkelmandje
Zoeken

Reinigingsproducten voor biljet en muntapparatuur

Om geldbiljetten of munten te tellen, te controleren op echtheid of af te storten wordt er vrijwel altijd gewerkt met detectieapparatuur die voorzien zijn van optische sensoren. Deze optische sensoren zijn zeer gevoelig voor vuil. Bovendien is de plaats van de optische sensor niet overal hetzelfde. Afhankelijk van het type apparatuur zijn er dan ook verschillende reinigingsfolies en/of reinigingsspatels beschikbaar om de transportbaan, de optische sensoren en andere vuilgevoelige onderdelen snel, simpel en effectief schoon te maken. Vraagt uw apparatuur om een specifiek product, geen probleem, dan maken wij het gewoon! Gelet op de grote variëteit aan DISKO reinigingsproducten voor bankbiljet- en muntapparatuur adviseren wij u graag verder op basis van uw specifieke wensen. 

#/pagina
 

Product aanvulling en uitleg:

Steeds meer banken bieden hun klanten de mogelijkheid om contact geld af te storten via zogenaamde “24 uurs zelfservice bankbiljetten-afstortapparatuur”. Vaak zijn geldafstortmodules ingebouwd in de traditionele geldautomaten van waaruit geld kan worden opgenomen. Daarnaast zijn er een groot aantal geldafstortsystemen die speciaal ontwikkeld zijn voor het enkel veilig afstorten van munten en/of bankbiljetten.

Gevoelige sensorsytemen

Geldafstortapparatuur is altijd uitgerust met een zeer gevoelig sensorsysteem om de authenticiteit (echtheid) en de waarde van de bankbiljetten optimaal te detecteren. Bovendien zijn de geldinnamemodules voorzien van vaak complexe mechanica en elektronica om het transport en het tellen van de bankbiljetten goed te laten verlopen. Zowel de mechanische onderdelen van de apparatuur alsook de elektronica worden zeer intensief blootgesteld aan de vuil en stofbelasting als gevolg van de vuilafgifte van de bankbiljetten.

Vervuilde sensoren zijn niet meer in staat om de bankbiljetten goed te detecteren en te controleren op echtheid. Als gevolg hiervan zal het aantal geldafwijzingen / rejects toenemen. Stof en vuil op de transportbaan en het bankbiljet- scheidingssysteem leiden bovendien tot een verminderde grip van de rubber rollen en een verhoging van het aantal foutmeldingen.

Optimale functionaliteit

Het gebruik van de speciale DISKO reinigingfolies voor de bundel bankbiljetlezers biedt u de eenvoudigste, veiligste en goedkoopste oplossing voor het waarborgen van een optimale functionaliteit van uw apparatuur. Het flexibele kernmateriaal van de reinigingskaart, in combinatie met de microvezel pads, garanderen een storingsvrij transport en een optimale reinigingskwaliteit. 

De sensoren alsook de transportbaan worden in één en dezelfde arbeidsgang gereinigd. De unieke DISKO speciaalreiniger, welke is samengesteld zonder chemische componenten, intensiveert de mechanische werking van de microvezel pads op de reinigingskaart, zonder enige negatieve invloed op andere componenten zoals rubber rollen, transportbanden, etc.